onsdag 23 januari 2013

Blandade intryck hos Thip

-5 i Malmö. Ruggigt och kallt.
Thaimassagekungen bestämmer sig för att testa en ny salong i stan. En salong som skyltar med att de har värmefiltar.

Thip Thaimassage ligger en smula svårtillgängligt om man inte känner till Malmös direkta city och kommer med bil. Någon parkering utanför finns inte då det är gågata men skall enligt uppgift finnas ett parkeringsgarage under salongen.
Jag ställer bilen runt hörnet, ca 100 meters gångväg och tvingas hosta upp 40 spänn för 1,5 tim...

Lokalen ligger som sagt väldigt centralt och nära till Malmös inneställen.
Man välkomnas in i en väldigt liten entré som innefattar en disk och en soffa modell mindre.

Tjejen som möter upp är en väldigt söt kvinna runt 30 och hon visar omedelbart in mig i ett lagom stort rum.

Där möts jag av en madrass på golvet och en möbel för oljor och handdukar. Lugn och rofylld musik strömmar ut två högtalare på väggen.

Det är extremt varmt i rummet. Snudd på bastuvärme. Det gör inget en dag som denna när det är kallt som en eskimåröv ute. Det står en värmefläkt modell modernare i ett hörn och när jag fått av kläderna och lägger mig ner så känner jag en underbar värme från värmefilten.

Jag stänger självmant av fläkten då jag redan svettas ymnigt i värmen. Den värme som filten ger är fullt tillräcklig.

Massagen utförs med en aromolja med en mild apelsindoft. Detta uppskattas. Det märks även att tjejen KAN massera. Hon inleder med att ställa sig på min rygg och utnyttja hela sin tyngd.
Hon använder lagom med olja och kladdar inte runt med den utan masserar ordentligt.

Samtalet går så där då det brister både på svenska och engelska men det funkar hyfsat. Vi kommer bra överrens och skämtar lite.

Massagen tar exakt den timme vi avtalat och avslutas med en skall- och nackmassage.

Som helhet blir det dock lite blandad kompott.
Det ligger väldigt mycket sladdar i rummet vilket givetvis kan skyllas på att salongen är tämligen nyöppnad men det ger inte ett intryck man vill ha när man är ute efter avkoppling.

Det jobbar tydligen två tjejer denna kvällen och de andra tjejen gör två besök i "mitt" rum under massagen för att samtala med min massös. Det har jag i regel ingenting emot men om jag inte avtalat om en fyrahandsmassage så föredrar jag att vara ostörd under massagens gång. En gång är ok men två på en timme känns sådär... Ett av samtalen tar dessutom nästan fem minuter.

Hemsidan anger att lokalen innefattar dusch men detta erbjuds tyvärr inte trots att man blivit både svettig och inoljad. Jag anser inte att det är gästens uppgift att efterfråga detta. Den sedvanliga avtorkningen med en varm och våt handduk lyser även den med sin frånvaro.
Som ny gäst vore även en genomgång av menyn uppskattad. Vad innebär exempelvis Spamassagen?

På pluskontot kommer givetvis värmefiltarna som en kall vinterdag som denna är en ren välsignelse.
Massagen är högklassig och tjejen mycket trevlig.

Salongen är som sagt tämligen nyöppnad och ett par barnsjukdomar får man kanske räkna med och vi hoppas att dessa rader bidrar till att bättra på de detaljer vi tagit upp och ser fram emot att göra ett nytt besök senare i år.